2014-2015 Be More

Buddha 1

Dit jaar zal de opbrengst van de Rally en de loterij gaan naar Stichting Be More. Wij gaan met hen voor de mensen in Cambodja een bibliobus financieren en realiseren!

Be More in het kort

De stichting werkt samen met kleinschalige partnerprojecten, die ze ook financieel steunen. De afgelopen jaren heeft Be More samen met vrijwilligers, reizigers en bedrijven ontzettend veel mooie ontwikkelingen gerealiseerd.

Cambodja

Ondanks dat Cambodja tot één van de armste landen ter wereld behoort, weet de bevolking als geen ander om te genieten van het leven. Ondanks, of misschien wel juist door de gruwelijke geschiedenis van dit land, plukken de Cambodjanen de dag en stelen daarmee je hart. Basisbehoeften als scholing, een veilig huis en voldoende gezonde voeding zijn geen van alle vanzelfsprekend. Cambodjanen houden echter altijd moed en een positieve houding richting de toekomst. Om deze bijzondere mensen te helpen om een stapje verder in de goede richting te zetten, werkt Be More vanuit Kampot samen met partnerprojecten aan de verbetering van de situatie van met name kinderen.

Het project: the Buddhist Library

Deze ‘mobile library’ is momenteel een tuctuc die is omgebouwd tot rijdende boekenkast. Maar de tuctuc is al oud en en gammel en kan daardoor niet zo heel ver het platteland op via de dirt roads. Met een steviger busje kan het project ook de meer afgelegen armere gebieden bereiken. Ofwel juist die plekken bezoeken waar scholing en leesmateriaal alles behalve vanzelfsprekend is.

Met de verwachte donatie van RT192 kunnen we de bus aanschaffen en gedurende enkele jaren laten rijden.

Buddha 2

 

Geef een reactie