2015-2016 Het Bonte Perdje

het-bonte-perdje-logo

Na jaren van succesvolle steun aan goede doelen die zich ver buiten Nederland strekten, heeft onze mooie Tafel dit jaar gekozen voor een Goed Doel dat naast heel bijzonder, ook heel dichtbij is. Dichtbij, zowel geografisch als gevoelsmatig.

In Bavel, op nog geen 2000 mtr. afstand van onze vaste vergaderlocatie, bevindt zich Manege “De Roosberg” alwaar ons goede doel is gehuisvest: Stichting “Het Bonte Perdje” !

Deze naam geeft al een deel van haar bewonderenswaardige activiteiten prijs: Deze organisatie maakt het namelijk mogelijk dat geestelijk & lichamelijk gehandicapte kinderen zich elke week koning kunnen voelen op het machtige en edele dier.

Rust en Regelmaat zijn voor deze kwetsbare groep kinderen van levensbelang. 1 x per week paardrijles in een veilige en bekende omgeving en op een paard waarmee samen een historie en bijzondere band is opgebouwd, geeft hun leven glans! De baas zijn over een dier dat zoveel meer krachtiger is dan zij, geeft hen vleugels.

Stijgende kosten voor huur van de Manage, onderhoud van de paarden en inzet van professionele begeleiding maakt dat budgetteren voor de Stichting altijd een uitdaging blijft.

RT192 hecht waarde aan het leveren van een maatschappelijke bijdrage aan het levensgeluk van kinderen. (Bijna) allemaal zijn we vader en in de leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. In die periode van je leven ga je pas écht beseffen wat voor een onschatbare waarde het is om kinderen een goede toekomst te bieden. Een toekomst waarin zij alle kansen krijgen om te kunnen excelleren.

Stichting “Het Bonte Perdje” past helemaal in die filosofie en heeft al onze harten geraakt. Wij hebben daarom als doelstelling om met de opbrengsten van onze 8st Rally Editie, “Het Bonte Perdje” te helpen haar begroting positief te kunnen sluiten.

En daarmee deze stoere jongens en meisjes koning en koningin te laten zijn op hun paard!